1/13

 • pääsivu
 • sisällys
 • Tieteentekijöiden liiton puheenjohtajisto kukitettuna valinnan jälkeen: puheenjohtaja Tapani Kaakkuriniemi varapuheenjohtajien Ulla Aatsingin ja Eero Kuparisen keskellä.
   

  Tieteentekijöiden liiton puheenjohtaja Tapani Kaakkuriniemi:

  Nyt on tärkeää luoda reilu yliopisto

  Tapani Kaakkuriniemi jatkaa Tieteentekijöiden liiton johdossa tämän vuoden alusta alkaneen kaksivuotiskauden. Kaakkuriniemi on ollut liiton puheenjohtajana vuodesta 2011. Hän toimii koulutuspäällikkönä Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutissa.

  Varapuheenjohtajiksi 1. joulukuuta koolla ollut liiton syysliittokokous valitsi tutkijatohtori Ulla Aatsingin Tampereen yliopistosta ja lehtori Eero Kuparisen Turun yliopistosta.

  Puheenjohtaja Kaakkuriniemi puuttui tiedotteessa mm. yliopistoja vaivaavaan resurssikurjuuteen. Hän perää yliopistoilta nyt reiluutta ja malttia henkilöstöön auttamatta kohdistuvissa ”säästötoimissa”.

  — Kun vuosi sitten puhuttiin optimistisesti rakenteellisesta kehittämisestä, nyt keskustelu on saanut rakenteellisen näivettämisen sävyn. Rehtorit ovat alkaneet puhua väen vähentämisen välttämättömyydestä. Meillä tulee olemaan täysi työ puolustaa työpaikkojamme, palkkojamme ja etujamme, totesi Kaakkuriniemi.

  Taloudellisesti vaikeista ajoista huolimatta yliopistoilla pitää olla kanttia kilpailla hyvällä henkilöstöpolitiikalla. Se oli myös yksi yliopistouudistuksen keskeisistä tavoitteista.

  — Tärkeää on luoda sellainen reilu yliopisto, jossa työntekijä voi asianmukaisesti edetä uralla. Reilu yliopisto on sisäisesti avoin, ja sen toiminnassa yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat tärkeitä arvoja. Fair treatment -ohjelmia on monissa Euroopan ja Pohjois- Amerikan yliopistoissa.

  • Artikkeli löytyy painetun lehden sivulta 16