— On hienoa päästä tekemään työtä sivistyksen, tieteen ja paremman työelämän hyväksi, viestintäpäällikkö Eevastiina Aho toteaa.

Merkityksellistä viestintätyötä tieteentekijöiden parhaaksi

Joulukuussa Tieteentekijöiden viestintäpäällikkönä aloittanut yhteiskuntatieteiden maisteri Eevastiina Aho ei ole saanut kovin pehmeää laskua liiton viestinnän vetämiseen. Liitossa otettiin syksyllä käyttöön uusi visuaalinen ilme ja sen jälkeen alkoi verkkosivuprojekti. Uudet verkkosivut otetaan käyttöön maaliskuun tietämissä. Samalla käynnistyy kuuden podcastin sarja, Universumin asialla.

— Olen tottunut hyppäämään vauhdissa mukaan ja saamaan nyrkit nopeasti saveen. Liitossa on valmiiksi hyvä maasto ja perusta lähteä kehittämään uutta.

Palvelumuotoilun opiskelusta saamiaan oppeja Aho pääsee hyödyntämään muun muassa liiton jäsensegmentoinnin jatkotyöstämisessä. Hänellä on toiveissa lujittaa jäsenten kokemaa yhteisöllisyyttä.

Aho on työskennellyt parikymmentä vuotta viestinnän vastuutehtävissä muun muassa media-alalla, yliopistossa sekä freelancerina. Viestintäpäällikön kokemusta hänellä on Taideyliopistosta sekä WSOY-konsernista.

— On hienoa päästä tekemään työtä sivistyksen, tieteen ja paremman työelämän hyväksi, kommentoi hän uutta työpaikkaansa joulukuisessa tiedotteessa.

Tieteentekijöiden viestintätehtävät vetivät häntä puoleensa, koska hän odottaa työltään mahdollisimman laajaa yhteiskunnallista vaikuttavuutta, mutta samalla ketterää organisaatiota. Aiemmissa työpaikoissaan Aho on ollut paljon tekemisissä taiteilijoiden kanssa, ja näkee yhteisiä piirteitä taiteen- ja tieteentekijöiden tilanteissa.

— Taitelijoiden ja etenkin nuorten tutkijoiden tilanteissa on paljon samaa. Monilla heistä siihen sisältyy oman työn rahoittaminen ja ehkä myös yksinäisyys. Pitää olla luja usko itseensä ja asiaansa.

Yhdeksi esimerkiksi työn merkityksellisyydestä Aho mainitsee tammikuun alkupuolella etenkin sosiaalisessa mediassa velloneen keskustelun, joka liittyi tutkijoiden kokemaan häirintään ja tutkimuksen arvon kyseenalaistamiseen.

— Pystyimme tässä vaikuttamaan keskustelun suuntaan ja tuomaan siihen tieteentekijöiden näkökulmia. Samalla oli tilaisuus muistuttaa jäseniä liiton toimintaohjeista häirintätilanteisiin, ja siitä, mitä voimme jäsenten hyväksi tehdä.

Kolmen koululaisen äiti yrittää löytää aikaa harrastaa musiikkia, näyttelyitä ja ulkoilua. Vapaa-ajan ”työleirinä” toimii Virolahdelle sijaitseva yli satavuotias torppa ryytimaineen.

Tieteentekijöiden liiton viestintäpäällikön tehtävä on uusi. Liiton ja Professoriliiton pitkäaikainen yhteinen viestintäpäällikkö ja Acatiimi-lehden päätoimittaja Kirsti Sintonen siirtyy eläkkeelle alkukesästä.



Painetussa lehdessä sivu 13