2/16

 • pääsivu
 • sisällys
 •  
   
   
   

  Yt-neuvotteluja päättyi ja jatkuu

  Åbo Akademissa yt-neuvottelut päättyivät 16. helmikuuta. Henkilöstökuluista aiotaan vähentää noin 5 miljoonaa euroa. Joulukuussa kerrottiin, että mahdolliset irtisanomiset koskevat jopa 154:ää henkilöä, mutta todennäköisesti määrä tulee olemaan noin sadan paikkeilla. Väen vähentämisestä tehdään päätökset maaliskuun puoliväliin mennessä.

  Jukolaisten osalta yt-neuvottelut päättyivät erimielisinä.

  - Emme nähneet, että olisi ollut todellisia rakenteellisia tai taloudellisia perusteita, joiden pohjalta pitäisi irtisanoa ja vähentää henkilöstöä. Varsinkin, kun on suunniteltu muun muassa opiskelijamäärien lisäämistä, kertoo Åbo Akademin jukolainen pääluottamusmies Mirkka Ali-Laurila.

  Myös Vaasan yliopistossa yt:t päättyivät helmikuun puolivälissä. Vaasassa irtisanotaan kuusi henkilöä ja kolme siirtyy osa-aikaiseksi. Yt-neuvottelujen piirissä on opetuksen ja tutkimuksen tukipalveluissa toimiva muu henkilökunta, kaikkiaan noin 150 henkilöä. Saksan kielen osalta yliopisto pyrkii löytämään asiaan ratkaisun ilman yt-toimenpiteitä.

  Vaasan yliopiston tukipalveluiden säästötarve vuositasolla on 500 000 €, josta noin puolet pystytään säästämään tilakuluja karsimalla, eläköitymisin sekä henkilöstön ehdottamin säästökeinoin. Muu säästö joudutaan etsimään henkilöstöratkaisuilla.

  Itä-Suomen yliopiston yt-neuvottelujen piti päättyä helmikuun lopussa, mutta lisäaikaa on tullut 16. maaliskuuta saakka. Yhteistoimintaneuvottelut jatkuvat myös Tampereen teknillisessä yliopistossa.

  Kirsti Sintonen

  • Painetussa lehdessä sivu 9