Uudella päätoimittajalla laaja kokemus tieteestä ja yliopistomaailmasta

”Lehdellä on hyvä sisältö, mutta ulkoasu ei oikein vastaa sitä.” Muistaakseni jotenkin näillä sanoilla Tuomo Tamminen otti yhteyttä syksyllä 2010 ja ”kaupitteli” itsensä Acatiimin taittajaksi. Tämä oli hyvin ja kauaskantoisesti tehty markkinointi.

Tamminen toteutti lehden ulkoasuuudistuksen ja ryhtyi taittamaan lehteä vuoden 2011 alusta. Lukijatutkimusten mukaan Acatiimin ulkoasu on kohentunut huomattavasti. Iso kiitos tästä lankeaa nimenomaan Tammiselle.

Ensisijaisesti Tamminen on kirjoittava toimittaja. Hän on työskennellyt vapaana toimittajana vuodesta 2011 ja kirjoittanut muun muassa Helsingin Sanomiin, Suomen Kuvalehteen, Tekniikan Maailmaan, Kuluttajaan ja Yliopisto-lehteen. Hän on erikoistunut tieteeseen ja kuluttaja-asioihin. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden kandidaatti Tampereen yliopistosta

Ennen freelance-uraansa hän on ollut päätoimittajana Tampereen ylioppilaslehdessä Aviisissa ja Helsingin yliopiston henkilöstölehdessä Yliopistolaisessa. Uutistoimittajana hän on toiminut Hämeen Sanomissa, Helsingin Sanomissa, Aamulehdessä, MTV3:n uutisissa ja Etelä-Saimaassa.

Tamminen on myös tietokirjailija. Syksyllä 2017 häneltä ilmestyi yhdessä tutkijatohtori Antti Malisen kanssa vertaisarvioitu tietokirja Jälleenrakentajien lapset. Sotienjälkeinen Suomi lapsen silmin (Gaudeamus). Parivaljakolla on tekeillä toinen yhteinen tietokirja Ystävän vuosisata. Lasten vertaissuhteet 1900-luvun Suomessa (työnimi, Gaudeamus 2021).

Tamminen toimittaa Acatiimia yrityksensä Päälauseen kautta, tiiviissä yhteistyössä julkaisijaliittojen ja lehden toimitusneuvoston kanssa.

Uskon ja luotan siihen, että Acatiimi jää hyviin käsiin. Arvoisat lehden lukijat, muistakaa olla aktiivisesti yhteydessä uuteen päätoimittajaan. Lehti haluaa jatkossakin pitää yllä teemoja, jotka ovat lukijoille tärkeitä. Tieto niistä kulkee parhaiten hämeenlinnalaisen omakotitalon kellarissa sijaitsevaan työhuoneeseen, kun lähetätte Tammiselle sähköpostia tai soittelette.

Minä kiitän kaikista vuosien varrella saamistani sadoista viesteistä. Juuri teidän kanssanne Acatiimia oli ilo tehdä kaikki nämä vuodet. Kiitos ja näkemiin!Teksti Kirsti Sintonen

Painetussa lehdessä sivu 38