Päätoimittajalle journalistipalkinto

Acatiimi-lehden päätoimittaja Kirsti Sintonen sai 15. toukokuuta Suomalaisen Sanomalehtimiesliiton Olli-palkinnon. Tunnustus myönnetään ansiokkaasta journalistin työstä.

Palkinnon perusteluissa todetaan: ”Kirsti Sintonen on aloittanut journalistin uransa kesätoimittajana Uudessa Suomessa ja toiminut sittemmin uutistoimittajana, erityisalanaan koulutussektorin uutisointi. Tällä hetkellä Sintonen on päätoimittajana Acatiimi-lehdessä, josta hän on luonut johtavan yliopisto- ja tiedepoliittisen debatin areenan. Twitterissä Sintosella on yli 5 500 seuraajaa. Kun seuraa Sintosen twiittejä, pysyy selvillä yliopistojen ja tutkimuksen ajankohtaisista asioista.”

Kiitospuheessaan Sintonen piti huomionosoitusta hienona arvostuksena järjestölehden tekijälle. Hän on ensimmäinen järjestölehden päätoimittaja, jolle kyseinen palkinto on myönnetty.

Puheenvuoronsa lopuksi Sintonen siteerasi Acatiimin 20-vuotisjuhlanumeron kansijuttuun vuosi sitten haastattelemaansa viestinnän professori Esa Väliverrosta: ”Jos tutkija ei käytä sananvapauttaan, joku muu vie sen”. ”Tämä sama pätee myös journalistien sananvapauteen”, Sintonen totesi.

Olli-palkinto on nimetty Suomalaisen Sanomalehtimiesliiton pitkäaikaisen sihteerin ja journalistin, professori Väinö Nuortevan eli pakinoitsija Ollin mukaan. Vuonna 1905 perustettu Suomalainen Sanomalehtimiesliitto on maan vanhin edelleen toimiva journalistien yhdistys.Painetussa lehdessä sivu 9