Kokkolan yt-neuvotteluissa irtisanottiin kahdeksan

Yhdelle irtisanotulle on jo löytynyt uusi työ Jyväskylän yliopistosta, ja muidenkin tilannetta vielä selvitetään.

Jyväskylän yliopiston alaisessa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa käytiin kesällä yt-neuvottelut, joiden lopputuloksena irtisanottiin kahdeksan henkilöä. Yksi irtisanominen on kuitenkin jo peruttu, koska kyseiselle työntekijälle löytyi uusi työ. Muidenkin työntekijöiden tilannetta ollaan parhaillaan käymässä läpi.

— Katsoisin sen meidän neuvotteluvoitoksemme, että kaikille irtisanotuille tuli selvitettäväksi, järjestyykö heille tehtäväsisällöt Jyväskylän yliopiston sisältä, sanoo JUKOn pääluottamusmiehenä Kokkolan yliopistokeskuksessa toimiva Erja Kosonen.

Irtisanomiset kohdistuivat yliopistokeskuksen henkilökuntaan, joka ei tee opetus- tai tutkimustyötä.

Yt-neuvottelut käytiin tuotannollistaloudellisista syistä. Kokkolan yliopistokeskuksen talous on ollut miinuksella, ja suhteessa työntekijöiden kokonaismäärään siellä on yliopiston mukaan ollut hallinnollisia tehtäviä enemmän kuin emoyliopistossa Jyväskylässä.

Alun perin Jyväskylän yliopisto ilmoitti, että ytneuvottelut koskevat yliopistokeskuksen hallintoja tukipalvelujen henkilöstöä sekä terveystieteen tiimiä, mutta myöhemmin vähennystarvetta saatiin pienennettyä niin, ettei ketään tutkimustyötä tekevää irtisanottu.

— Myös esimerkiksi vahtimestarit saatiin rajattua tästä pois, Kosonen sanoo.

Jyväskylän yliopisto on yhdistämässä Kokkolan ja Jyväskylän avoimen yliopiston toimintoja, mutta tämän takia henkilöstöä ei tarvinnut vähentää yt-neuvottelujen aikana.

Kokkolan yliopistokeskus on Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jossa työskentelee vajaa sata Jyväskylän yliopiston alaista työntekijää. Chydeniuksessa voi opiskella maisteriksi viidessä maisteriohjemassa. Vuonna 2018 sieltä valmistui 76 maisteria ja 4 tohtoria.Hertta-Mari Kaukonen

Painetussa lehdessä sivu 10